aA
Labiausiai bijomas Indijos banditas greičiausiai reikalaus amnestijos dėl visų savo nusikaltimų mainais už pagrobtojo kino stabo Rajkumaro (Radžkumaro) paleidimą. Tai antradienį pareiškė vienas savivaldybės atstovas.
Banditas Veerappanas (Vyrapanas) yra kaltinamas 120 nužudymų ir daugeliu kitų nusikaltimų. Jo įvykdytas Rajkumaro pagrobimas pirmadienį sukėlė neramumus Bangalūro mieste. Pasipiktinę aktoriaus gerbėjai puldinėjo automobilius ir privertė užsidaryti parduotuvėles.

Pietinėje Karnatakos valstijoje, kurios sostinė yra Bangalūras, Rajkumaras yra tikras kulto objektas. Dabar jau sulaukęs 72 metų, šis aktorius yra nusifilmavęs 210-yje filmų kanadų kalba, kuria kalba maždaug 60 mln. žmonių.

Dauguma parduotuvių ir verslo įmonių antradienį rytą liko uždaryti. Visuomeninis transportas taip pat buvo paralyžiuotas, kai kanadų organizacija paragino surengti visuotinį streiką. Tačiau apie smurto atvejus nepranešta, sakė policija.

Grasindami ginklais, Veerappanas ir jo gauja sekmadienį vakare pagrobė aktorių iš jo namų Gadžanuro kaime. Jis yra maždaug už 225 km į pietus nuo Bangalūro, Tamil Nado valstijos teritorijoje, prie pat ribos su Karnataka.

Anksčiau Veerappanas buvo grobęs valdžios pareigūnus, o kartą - du laukinės gyvūnijos fotografus, tikėdamasis išsiderėti amnestiją. Tačiau valdžia užvilkindavo derybas, ir įkaitai būdavo paleidžiami.

“Šiuo metu mes tikimės, kad jis vėl reikalaus amnestijos dėl savo nusikaltimų ir reabilitacijos”, sakė “Reuters” aukštas Karnatakos vyriausybės pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.