aA
Suvalkijos krašto ūkininkai, paremdami Joniškio rajono žemdirbių protesto akciją, pirmadienį savo žemės ūkio techniką pradėjo rikiuoti pasienyje su Lenkija esančioje Kalvarijoje.
Kaip BNS sakė Kalvarijos meras Jonas Dzirmeika, pirmadienį savivaldybė Suvalkijos ūkininkams leido surengti piketą, taip kaip ir jie prašė - rugpjūčio 4 - 5 dienomis.

Ūkininkai prašyme savivaldybei teigė, jog per piketą žemės ūkio technika stovės vietoje, Vytauto gatvėje. Kelyje Kaunas - Marijampolė - Suvalkai transporto statymas ir eitynės nenumatomos.

Nors Suvalkijos ūkininkai leidimą piketui gavo tik nuo penktadienio, tačiau jau pirmadienį Kalvarijoje technika pradėta statyti.

Kaip BNS sakė Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidiumo narys Albinas Mitrulevičius, pirmadienį iki pietų Kalvarijoje jau stovėjo apie 40 transporto priemonių.

Pasak A. Mitrulevičiaus, paankstinta Suvalkijos žemdirbių akcija tik todėl, kad jie solidarizuojasi su Joniškio ūkininkais.

A. Mitrulevičiaus teigimu, Suvalkijos ūkininkų pradėta protesto akcija neterminuota, kol kas neaišku, kiek suvalkiečiai stovės Kalvarijoje.

Kalvarijos meras tvirtino, jog kol kas prieš nesankcionuotą piketą rengiančius ūkininkus nebus imtasi jokių sankcijų.

"Nesiimsime jokių sankcijų, tegul stovi, jei turi laiko. Svarbu, kad galėtų kita technika pravažiuoti, kad jie nedraskytų šalikelės asfalto, tegul pasistato vėliavą ir rėkauja. Jei jie patys nekels problemų ir nedarys konflikto, tai kas ten su jais prasidės", sakė J. Dzirmeika.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.