aA
Kovo 17 d. 13.25 val. Telšių rajono Kantenių kaimo ribose policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo traktorius „Belorus“. Traktorių palikęs prie miško vairuotojas pabėgo, tačiau netrukus grįžo.
Telšių rajone policijai teko vaikytis girtutėlį traktorininką
© NMA

Paaiškėjo, kad traktoriaus vairuotojas yra visiškai girtas - alkoholio matuoklis parodė 3,46 promilės. Išaiškėjo ir tai, kad jaunas vyriškis neturi vairuotojo pažymėjimo. Jį prieš kurį laiką jau praradęs už vairavimą neblaiviam. Traktorius, kuriuo be teisių važiavo girtas vyras, nebuvo apdraustas.

Anot pareigūnų, girtam traktorininkui pavyko pabėgti, nes jis įsuko į pažliugusį lauko keliuką, kuriuo lengvieji policijos automobiliai negalėjo pravažiuoti. Teko kviesti pastiprinimą.

Policininkai traktoriaus vėžėmis atsekė iki pamiškėje paliktos technikos. Čia pareigūnus girtas vyriškis ir pasitiko. Jis neneigė vairavęs traktorių, prašė jo neatimti vis užsimindamas, kad atsilygins. Pareigūnų įspėjimų, kad bandymas papirkti - nusikaltimas, žmogus neklausė ir bandė įsiūlyti pinigų.

Traktorių vairavęs K. J. (gim. 1989 m.), tarnybiniame policijos automobilyje buvusiems Telšių policijos Magistralinių kelių priežiūros būrio patruliui S. P. (gim. 1971 m.) ir vyr. patruliui P. Š. (gim. 1972 m.), siūlė 400 litų kyšį (pinigus padėjo į tarp sėdynių esančią daiktų dėtuvę).

Vyriškiui, kuris be teisių girtas vairavo neapdraustą traktorių, pabėgo nuo pareigūnų, o vėliau bandė juos papirkti, gresia ir administracinė, ir baudžiamoji atsakomybė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.