aA
Tolimoje šiaurėje, Icewind Dale regione, pradėjo viešpatauti blogio jėgos. Ir tik stiprūs ir įgudę nuotykių ieškotojai gali išgelbėti miestus ir jų gyventojus nuo pražūties.
Icewind Dale
Icewind Dale
Žaidimo tikslas atrodo labai tradiciškai, bet geriau panagrinėjus galima atrasti daugybę išpuoselėtų smulkmenų.

Žaidimą sukūrė ir išleido “Interplay” padalinys “Black Isle”, kuris jau seniau pagarsėjo tokiais kūriniais, kaip “Baldur’s Gate”, “Planescape: Torment”. Nors diske jis užima labai daug vietos, visgi tai yra puikiai subalansuotas gero vaidmeninio “Dungeons&Dragons” (Požemiai ir pabaisos) stiliaus vaidmeninis žaidimas.

Icewind Dale

Tam pačiam stiliui priskiriami ir kiti “Black Isle” kūriniai, todėl žaidusieji bent vieną iš jų nesunkiai perpras ir paskutinįjį.

“Icewind Dale” nuo kitų “Black Isle” žaidimų skiriasi tuo, kad jame dėmesys skiriamas ne vieno pagrindinio herojaus istorijao, o į visos grupės padėčiai. Svarbu pasirūpinti, kad silpnai šarvuotas magas neatsidurtų priešakinėse gretose užvirus aršiam mūšiui, kai tuo tarpu riteris blizgančiais šarvais nesugebės iki priešų prasikasti per grūstį. Galima surinkti grupę iš šešių bet kokių “specialybių” herojų.

Žaidimo grafika yra labai aukštos kokybės. Vaizdo generavimui naudojamas “Bioware Infinity” grafinis variklis. Ir veikėjų ir fono smulkios detalės puikiai matomos, įspūdingai atrodo ir burtų panaudojimo rezultatai.

Muzikos ir garso kokybė atitinka vaizdą.

Bet už kokybišką garsą ir vaizdą tenka brangiai mokėti, o šiame žaidime ta kaina išreiškiama labai aiškiai – dideliais reikalavimais kompiuteriui. Žaidimą siūloma įdiegti viena iš dviejų modifikacijų: kompiuteriui iki 300 MHz arba greitesniems. Bet pirmoji turėtų kelti tikrus galvos skausmus, nes net ir 450 Mhz spartos Pentium III kompiuteryje stambesni mūšiai buvo perpiešiami lėčiau, nei norėtųsi. Į diską siūloma įdiegti versijas nuo 62 MB iki 1,35 GB.

Galima žaisti ne tik vienam, bet ir komandoje, kurioje visi grupės nariai bus valdomi skirtingų žaidėjų. Bet jei žaidėjas turi pakankamai spartų kompiuterį ir mėgsta vaidmeninius žaidimus, jis tikrai nenusivils.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.