aA
“Microsoft Xbox” žaidimų kompiuterio išleidimas į prekybą kainuos maždaug pusę milijardo JAV dolerių. Iki šiol jokio produkto pristatymui nebuvo išleista panaši pinigų suma.
Žaidimų kompiuterį žadama išleisti 2001 metų rudenį, o pirmuosius 18 prekybos mėnesių bus vykdomos brangios reklaminės kampanijos, sakė “Microsoft” žaidimų skyriaus vice prezidentas Robbie’is Bachas.

R.Bacho teigimu, žaidimų kompiuteryje bus “Intel” procesorius, “nVidia” vaizdo apdorojimo lustas, DVD įrenginys ir galimybė prisijungti prie interneto. Jau nuspręsta, kaip kompiuteryje išdėstyti šiuos elementus ir gaminamos formos, kurios sujungs visus komponentus.

Žaidimais besirūpinanti grupė taip pat žada paruošti maždaug trisdešimties žaidimų arsenalą. Visi jie prekyboje pasirodys tuo pačiu metu, kaip ir kompiuteris. Žaidimų kūrimo priemonės bus išsiustos į maždaug 200 žaidimų kūrėjų studijų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.