aA
Kai kurių Rusijos radikalių komunistinių organizacijų atstovai reikalauja, kad Latvijos vadovybė paleistų iš arešto Didžiojo Tėvynės karo veteraną Vasilijų Kononovą, kuriam iškelta baudžiamoji byla už veiksmus karo metais šios respublikos teritorijoje.
Neseniai įsteigto Politinių kalinių gynimo komiteto, į kurį įėjo "Darbo Rusija", "Karininkų sąjunga" ir kai kurios kitų komunistų organizacijos, nariai antradienį Maskvoje surengtoje spaudos konferencijoje pareikalavo "nedelsiant paleisti į laisvę antifašistą Vasilijų Kononovą iš Latvijos kalėjimo".

Jie mano, jog "būtina duoti deramą atkirtį mėginimams pakeisti Antrojo pasaulinio karo rezultatus, paversti karius nugalėtojus nusikaltėliais".

Komiteto pirmininkas Anatolijus Kriučkovas pranešė, kad "pradėta rinkti parašus V. Kononovui ginti ir iki Pergalės dienos jų bus surinkti 5 tūkstančiai. Parašus renka ne tik Rusijos piliečiai, bet ir kitų šalių atstovai".

Kalbėjusiųjų spaudos konferencijoje nuomone, "dabar Latvijoje parengta perduoti teismui maždaug 150 baudžiamųjų bylų, iškeltų veteranams antifašistams".

Spaudos konferencijoje dalyvavęs "Darbo Rusijos" lyderis Viktoras Anpilovas pareiškė, kad "mes kreipsimės į Rusijos vyriausybę ir prašysime suteikti V. Kononovui Rusijos pilietybę".

V. Anpilovas pabrėžė: "Svarbu ne tai, kokia pilietybė suteikta Kononovui, svarbu, kad Latvijoje fašistai kelia galvas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.