aA
Vakar populiarios programos “Gnutella” interneto svetainė buvo nepasiekiama, kadangi ją atsisiųsti užsimanė per daug internautų, o tarnybinė stotis nesugebėjo apdoroti visų užklausų.
“Po teismo sprendimo uždaryti “Napster” mūsų svetainė sulaukė netikėtai didelio lankytojų srauto, todėl laikinai turėjome išimti puslapius ir padidinti tarnybinių stočių galingumą bei kanalo pralaidumą”, - teigiama svetainėje.

Panašus pranešimas puikavosi ir “Scour Exchange” svetainėje, tačiau svetainė veikė.

Ir “Gnutella” ir “Scour” leidžia keistis muzikos ir ne tik muzikos bylomis, todėl nemažai internautų šias programas laiko netgi pranašesnėmis.

Pasak “Scour” vartotojo, per vieną dieną šios programos vartotojų padaugėjo 10 tūkstančių.

“Scour Exchange” atstovai nenorėjo atskleisti, kiek naujų vartotojų paslauga pritraukė nuo to laiko, kai federalinė teisėja liepė “Napster” nutraukti autorių teises pažeidžiančių kūrinių keitimąsi. Pasak “Napster” atstovų, toks sprendimas reiškia visišką sistemos išjungimą, kadangi atrinkti legalias dainas nuo nelegalių praktiškai neįmanoma.

Teisėjos sprendimas galutinai įsigalioja šeštadienį 6:00 Lietuvos laiku, nors “Napster” advokatai ir paprašė sprendimą atidėti.

Nemažai internautų nemato didelės tragedijos, jei “Napster” nutrauktų veiklą. Interneto mėgėjai ir profesionalai jau sukūrė nemažai kitų programų, kuriomis galima keistis muzika ir kurių teisėjai taip greitai negalės sustabdyti.

Pavyzdžiui, “Gnutella” vartotojai savo kompiuterius sujungia tiesiogiai, be jokių tarpinių tarnybinių stočių, todėl norint išardyti šį tinklą reikėtų kelti bylas kiekvienam individualiam vartotojui.

“Tokios programos išliks problema”, - teigė RIAA vadovė Cary Sherman.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.