aA
Japonijos teismas penktadienį nuteisė mirti jau septintąjį "Aukščiausiosios tiesos" kulto (Aum Shinrikyo) narį, kuris apkaltintas dėl žmogžudysčių.
51 metų Kiyohide Hayakawa (Kijohidė Hajakava) buvo kaltinamas dėl kulto veiklą tyrusio teisininko ir jo šeimos nužudymo, taip pat dėl kitos žmogžudystės, kai buvo pasmaugtas norėjęs pasitraukti kulto pasekėjas.

Tokijo apygardos teisėjas Kaoru Kanayama (Kaoru Kanajama) pareiškė, jog 1989 metais K. Hayakawa suvaidino pagrindinį vaidmenį ypač žiauriame teisininko Tsutsumi Sakamoto (Cucumio Sakamoto), jo žmonos ir vienerių metų vaiko nužudyme.

Šis teisininkas buvo vienas aktyviausių kulto priešininkų ir tyrė jo veiklą.

"Neatleistina tai, kad jis nedvejodamas žudė religinės grupės interesais... Apie malonę negali būti nė kalbos. Jis neturi nė trupinėlio žmoniškumo", sakė teisėjas.

K. Hayakawa dar yra vadinamas pasaulio pabaigą išpažinusio kulto "statybos ministru". Jis buvo kaltinamas ir tuo, kad pastatė fabriką, kuriame buvo pagamintos zarino dujos, panaudotos per 1995 metais surengtą išpuolį Tokijo metropolitene. Per šį nusikaltimą žuvo 12 ir nukentėjo tūkstančiai žmonių.

K. Hayakawa yra septintasis kulto pasekėjas, nuteistas mirti už dalyvavimą metropoliteno išpuolyje ir trečiasis, nuteistas už Sakamoto šeimos nužudymą.

Nuteistieji mirti Japonijoje pakariami, tačiau bausmė įvykdoma labai retai. Dauguma pasmerktųjų praleidžia daug metų kalėjime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.