aA
"Manau, jis vis dėlto su grupe kovotojų pasitraukė iš šios gyvenvietės", sakė generolas S. Kovunas.

Kalbėdamas apie operaciją Komsomolskojės gyvenvietėje, S. Kovunas pranešė, kad praėjusią parą federalinės pajėgos 94 kovotojus sunaikino, o 132 kovotojai pasidavė į nelaisvę.

"Šiuo metu vidaus kariuomenės ir kitų jungtinės grupuotės dalinių kariai "apieško gyvenvietę", sakė vado pavaduotojas. Jis pridūrė, kad ši operacija truks dar kelias dienas.

Pasak kariuomenės vado pavaduotojo, vidaus kariuomenės daliniai šiuo metu tęsia vienos čečėnų kovotojų grupuotės likvidavimo operaciją Vedeno tarpukalnėje, prie aukštai kalnuose esančio Dargo kaimo. Iš viso, jo duomenimis, šioje tarpukalnėje Čečėnijos pietuose dar yra apie 1,5 tūkst. čečėnų kovotojų.

Tuo tarpu Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabo duomenimis, R. Gelajevas pastarąją savaitę kovos veiksmams Komsomolskojės gyvenvietėje vadovavo iš gretimo Alchazurovo kaimo.

Todėl kariškiai pranešė, kad antradienį federalinės pajėgos pradėjo pasų režimo tikrinimo operaciją Alchazurove.

"Gauta operatyvinių duomenų, kad kaime yra maždaug 100 čečėnų kovotojų, kurie mažomis grupelėmis atėjo iš Komsomolskojės", pažymėjo štabo pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.