aA
Vilniaus miesto savivaldybė bei Vilniaus troleibusų parkas pasirašė sutartį su čekų transporto gamykla "Škoda" dėl žemagrindžio troleibuso nemokamo išbandymo sostinės gatvėse.
Kaip BNS sakė Vilniaus troleibusų parko direktorius Jonas Bagdonavičius, parkas pasirašo techninę sutartį su gamykla, o sostinės savivaldybė pasirašo sutartį dėl galimybės nemokamai troleibusą išbandyti Vilniaus gatvėse.

Pasak J. Bagdonavičiaus, pagal sutartį žemagrindis troleibusas turėtų būti bandomas visą mėnesį, tačiau, jei pavyks susitarti, gal ir ilgiau.

Čekų žemagrindis troleibusas, kainuojantis 240 tūkst. JAV dolerių, labiau pritaikytas invalidams bei senyvo amžiaus žmonėms.

Planuojama, kad troleibusas po savaitę kursuos 2 ir 4 maršrutais.

"Mes norime išbandyti kaip jis dirba, ar nebus kokių nors gedimų, problemų, ar praeis pro mūsų gatves ir neužklius už grindinio", sakė J. Bagdonavičius.

Troleibusų parko direktorius negalėjo pasakyti, ar po nemokamo žemagrindžio išbandymo bus galvojama apie jo pirkimą.

"Šiuo metu pasakyti, ar mes pirksime, ar ne yra anksti. Nebe tie laikai, kad pirktume katę maiše, neišbandę", sakė J. Bagdonavičius.

Praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje troleibusų parkas įsigijo 23 naujus troleibusus, kainuojančius po 183 tūkst. JAV dolerių. Šiuo metu parkas turi 311 troleibusų.

Anot J. Bagdonavičiaus, pagal taisykles troleibusai turi tarnauti 10 metų, tačiau Vilniaus miesto gatvėmis važinėja net 24 metų senumo troleibusai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.