aA
Roko grupės "Pearl Jam", per kurios koncertą Danijoje žuvo 9 gerbėjai, nariai pagaliau nutraukė tylą mėgindami pateisinti savo veiksmus šou metu ir paprašyti teisėsaugos pareigūnų kuo detaliau ir atidžiau ištirti tragediją.
"Kai įvyksta kas nors baisaus ir yra prarandamos 9 gyvybės, svarbu atidžiai ir iš visų pusių išnagrinėti kiekvieną aspektą. Mums atrodo, kad tai nėra daroma," tegė grupė pranešime, išplatintame trečiadienį.

Tragedija įvyko Roskildės festivalyje netoli Kopenhagos, kur tarp daugelio grupių koncertavo ir "Pearl Jam". Būtent "Pearl Jam" koncerto metu per spūstį prie scenos buvo negyvai suspausti ir sutrypti 9 muzikos gerbėjai.

Reaguodama į pranešimus, kad preliminaraus Danijos policijos tyrimo išvadose grupės nariai yra nurodomi "moraliai atsakingais" dėl įvykusios tragedijos, grupė sakė: "Mes jaučiamės "moraliai atsakingi" už tai, kad būtų išsiaiškinta visa tiesa."

"Jeigu mums būtų buvę nedelsiant, o ne po 15 minučių pranešta apie gresiančią problemą, mes būtume anksčiau nutraukę koncertą ir žmonių gyvybės galėjo būti išgelbėtos," rašoma pranešime.

Grupės nariams taip pat iškilo "nemažai klausimų", ar koncerte buvo pakankamai medikų pajėgų, ar jų medicininė įranga leido jiems kuo greičiau prasibrauti į minios priekį.

"Pearl Jam" muzikantų teigimu, jiems buvo sunku įžiūrėti minią nuo scenos. Nelaimė Roskildėje tapo viena iš didžiausių tragedijų po 1979-ųjų metų, kai grupės "The Who" koncerto Sinsinatyje metu žuvo 9 žmonės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.