aA
Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad daugiau žuvies valgantys žmonės turi mažiau tikimybės apakti.
Ištyrus daugiau kaip 3.500 pagyvenusių žmonių, buvo nustatyta, kad dažnesnis žuvies valgymas lėmė mažesnius su amžiumi susijusius akies vyzdžio pakitimus, kurie dažnai gali baigtis net visišku aklumu.

Tokio teigiamo apsauginio poveikio galima tikėtis net ir nedažnai valgant nedaug žuvies. Pavyzdžiui, tie, kurie valgė žuvį tris kartus per mėnesį per pusę mažiau rizikavo susirgti rimtomis akies ligomis, nei tie, kurie valgė žuvį rečiau nei kartą per mėnesį, tačiau dažnesnis žuvies valgymas neturėjo jokio papildomo teigiamo poveikio.

Beje, mokslininkai pažymėjo, kad, kita vertus, pagyvenusiems žmonėms valgant per daug žuvies, gali atsirasti tam tikrų sunkumų organizmui įsisavinant vitaminą E, kuris yra svarbus, vyzdžiui reikalingas antioksidantas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.