aA
Jau lygiai dvi savaites badaujantys AB "Inkaro avalynė" darbininkai Irena Taraškevičienė, Vidmantas Varžgalys ir Ciprijonas Gužauskis bado akcijos nutraukti nesirengia.

Tai jie teigia padarysią tik tada, kai bendrovės vadovai jiems ir jų bendradarbiams sumokės visus jų uždirbtus pinigus. 50 AB "Inkaro avalynė" darbininkų bendrovės administracija skolinga apie 300 tūkst. litų.

Praėjusį penktadienį greitosios medicinos pagalbos automobiliu visi trys badautojai buvo nugabenti į Kauno medicinos universiteto klinikas, jiems buvo atlikti tyrimai. Pasak medikų, badautojų sveikatos būklė sunki, jų šlapime rasta nemažai acetono, o gyvybiškai svarbiems vidaus organams gresia negrįžtami pakitimai. Medikai primygtinai siūlė darbininkams nutraukti bado akciją, tačiau šie po tyrimų grįžo atgal į palapinę.

Sulysę ir išsekę darbininkai beveik neišeina iš palapinės, daugiausia laiko praleidžia snūduriuodami. Per dieną išgeria apie 2-3 l vandens. Į badautojų palapinę dažnai užsuka praeiviai - vieni pamokyti, kaip reikia badauti, kiti - palinkėti stiprybės. Išgirdęs apie badaujančius darbininkus, į Kauną atskubėjo ir vienas kunigas iš Kaltinėnų.