aA
Dėl įrodymų trūkumo Rusijoje nutraukta žiniasklaidos magnato Vladimiro Gusinskio byla, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra ITAR-TASS.
Birželio mėnesį V. Gusinskis dėl kaltinimo per privatizaciją apgavyste iš vyriausybės pasisavinus 10 mln. JAV dolerių (40 mln. litų) buvo suimtas ir 4 dienas laikytas Butyrkų kalėjime. Kelis kartus policija iš jo kompanijos būstinės konfiskavo dokumentų.

V. Gusinskio advokatas Pavelas Astachovas sakė, kad vėlai trečiadienį V. Gusinskis išvyko į Ispaniją, kur yra jo šeima.

Magnatas visą laiką tvirtino, kad jam kelta byla yra Kremliaus mėginimas pažaboti nepriklausomą žiniasklaidą.

V. Gusinskiui priklauso holdingas "Media-MOST", kuris vienija daug transliuotojų ir leidinių, dažnai kritikuodavusių Kremlių.

"Media-MOST" priklausanti televizija NTV pranešė, jog prokuroras panaikino nurodymą areštuoti asmeninį V. Gusinskio turtą. Trečiadienį taip pat atšauktas draudimas V. Gusinskiui keliauti į užsienį.

Bylos nutraukimo potvarkį pasirašė tardytojas Valerijus Nikolajevas, o V. Gusinskis apie tai buvo informuotas trečiadienį vakare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.