aA
Vokietijos vienuolės pasiūlė moterims, kurios nori atsisakyti savo kūdikių, palikti juos specialioje "pašto dėžėje" prie vienuolyno durų.
Gailestingosios seserys iš Miuncheno duryse įtaisė šiltą lovytę bei skambutį, kuris iš karto praneša apie naują "siuntinuką". Kiekviena moteris, kuri nuspręs palikti vaiką, prie durų ras raštelį, kuriame bus dėkojama už tai, kad vaiką palieka saugioje vietoje ir taip išgelbėja jam gyvybę, pranešė dienraštis "Daily Telegraph".

Be to, prie durų taip pat yra ir specialus įtaisas pirštų antspaudams palikti. Tokiu būdu moterys gali palikti savo tapatybės įrodymą, kad persigalvojusios galėtų atsiimti savo kūdikį.

Jeigu per aštuonias savaites motina neatsiims savo kūdikio, kitos šeimos galės jį įsivaikinti. Panašus "paštas" nepageidaujamiems kūdikiams veikia ir Hamburge, Vengrijoje bei Pietų Afrikoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.