aA
Liepos 13-osios pavakarę Jonavos rajono kelių policijos ekipažui persekiojant nuo jų mėginusį pasprukti automobilį "Mitsubishi Space Vagon" teko iššauti net 28 įspėjamuosius šūvius.

Kai pažeidėjai sustojo, paaiškėjo, kad automobiliu keliauja keturi nepilnamečiai. Paaugliai net nemėgino pareigūnams priešintis, tačiau visi iki šiol nešioja policininkų paliktus randus, mėlynes ir guzus. "Vaikai negerai pasielgė, bet bausti juos privalome mes. Ne policija juos gimdė ir ne jiems daužyti mūsų vaikus", - tvirtina nepilnamečių tėvai, tikėdamiesi, kad policininkų surengtą sulaikymo operaciją tinkamai įvertins prokuratūra.

Penkiolikmečio Karolio tėvas neneigia, kad pasielgė negerai tą pavakarę savo automobilį patikėjęs nors ir neblogai vairuojančiam, tačiau tą patvirtinančio dokumento neturinčiam sūnui. Berniukui buvo liepta važiuoti tik Gumbiškių kaimo keliuku, iki krepšinio aikštelės. Pažaisti krepšinio kartu važiavo Karolio bendraamžis pusbrolis Augustas, šešiolikmetis Nerijus ir trylikametis Laimis.

Tačiau vaikai nutarė pavažiuoti iki kiosko ir nusipirkti saulėgrąžų. Kioskas stovi prie kelio Kaunas-Jonava. Tą vakarą čia eismą prižiūrėjo Jonavos rajono kelių policijos ekipažas.

Pastebėję policininkus vaikai apsuko automobilį, tačiau šį įtartiną manevrą pastebėjo ir pareigūnai. Po akimirkos jų tarnybinis "VW Vento" priartėjo prie įtartino "Mitsubishi". Tačiau berniukai pasuko į žvyrkelį ir net nemanė sustoti.

Policininkai išsitraukė tarnybinius ginklus ir paleido pirmuosius įspėjamuosius šūvius. "Kai jie ėmė šaudyti, labai išsigandau ir pagalvojau, jei sustosiu, tai jie mus visus nušaus. Todėl ir bėgau", - LŽ pasakojo Karolis. Tačiau viename posūkyje "Mitsubishi" čiuožtelėjo šonu ir užgesus varikliui sustojo. "Aš išlipau, iškėliau rankas į viršų ir, šaukdamas "pasiduodu", padėjau jas ant automobilio stogo", prisiminė vairuotojas.