aA
Rusijos prezidento įgaliotojo atstovo Pietų federalinėje apygardoje pavaduotojas generolas leitenantas Vladimiras Bokovikovas pasirengęs dialogui su Aslanu Maschadovu, pirmadienį pranešė "Interfax".
Anksčiau A. Maschadovas yra tarnavęs Sovietų armijoje Vengrijoje ir buvo pavaldus V. Bokovikovui.

Atsakydamas į klausimą, kokia forma gali būti užmegztas toks kontaktas, V. Bokovikovas sakė, jog yra "pasirengęs išnaudoti bet kokias galimybes". Jis neatmetė ir asmeninių kontaktų galimybės.

Tuo tarpu Rusijos prezidento padėjėjas Sergejus Jastržembskis vakar dar kartą pabrėžė, kad oficiali Maskvos pozicija dėl derybų su A. Maschadovu nepasikeitė.

"Kalbėtis su A. Maschadovu galima tik vienu klausimu - pasidavimo ir kapituliacijos", anksčiau ne kartą yra sakęs S. Jastržembskis.

Kalbėdamas apie galimą V. Bokovikovo dialogą su A. Maschadovu, jis sakė: "Atsižvelgiant į ankstesnius jų tarnybinius santykius, Bokovikovas duoda Maschadovui papildomą galimybę garbingai kapituliuoti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.