aA
41 metų Jamie Deanas Petronas sekmadienį paleido du įkaitus - 8 metų berniuką ir 10 mėnesių mergaitę. Vaikai buvo pavargę ir alkani, bet nesužeisti.

Prieš paleisdamas du vaikus J.D.Petronas pareikalavo, kad per televiziją tiesiogiai būtų parodytas jų perdavimas tėvams. Reikalavimas buvo įvykdytas, ir vietos televizijos stotys transliavo išlaisvintų vaikų susitikimą su tėvais.

Pirmadienį priemiesčio name kartu su pagrobėju buvo ketvirtąją dešimtį peržengusi moteris ir dvi mergaitės - 16 metų bei 9 mėnesių.

"Vyriškis labai griežtai mus įspėjo, kad laiko įkaites ir gali padaryti joms žalos", - pirmadienį pareiškė apygardos šerifo atstovas spaudai.

J.D.Petronas žadėjo išlaisvinti likusias įkaites po to, kai per televiziją bus parodyta vaizdo juosta su jo įrašytu pareiškimu.

Šis reikalavimas taip pat buvo įvykdytas, tačiau pagrobėjas įkaičių nepaleido. Savo pareiškime J.D.Petronas sakė, kad niekam nenorėjo padaryti žalos.

Įkaitų drama prasidėjo šeštadienio vidurdienį, kai J.D.Petronas įsiveržė į pietiniame Orlando priemiestyje esantį namą ir paėmė įkaitais jame buvusius vienos šeimos narius.

Anksčiau pagrobėjas nepažinojo name buvusių žmonių.

J.D.Petronas įsiveržė į namą po to, kai prie netoliese esančios bakalėjos parduotuvės šūviu į koją sužeidė bandžiusį jį suimti šerifo pavaduotoją.

J.D.Petronas įtariamas penktadienį nušovęs vienos Pompano miestelio, esančio 320 kilometrų į pietus nuo Orlando, parduotuvės darbuotoją ir kitą sužeidęs.

Parduotuvėje J.D.Petronas šovė į du darbuotojus ir pradėjo ją plėšti. 22 metų pardavėjas Jorge Trillosas mirė vietoje, o jo vadovas 48 metų Samiras Hantashas buvo sunkiai sužeistas.

"Lietuvos rytas"