aA
Pirmadienį finansų ministras Vytautas Dudėnas ir vidaus reikalų ministras Česlovas Blažys patvirtino kovos su kontrabanda funkcijų perdavimo iš Policijos departamento Muitinės departamentui įgyvendinimo planą.

Šį planą anksčiau tarpusavyje suderino Muitinės departamento direktorius Valerijonas Valickas ir Policijos departamento generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, planą parengė darbo grupė, vadovaujama Kontrabandos, narkotikų ir neplatinamų medžiagų kontrolės valdybos vyresniojo komisaro Algio Kvainicko.

Pagal šį planą nuo šių metų rugsėjo 1 dienos kovos su kontrabanda funkcijos, kurias atlieka Kontrabandos, narkotikų ir neplatinamų medžiagų kontrolės valdyba, pavaldi Policijos departamentui, perduodamos Muitinės departamentui.

Muitinės departamentui perduodamos tik kovos su kontrabanda funkcijos, jų perdavimas turi būti baigtas iki metų pabaigos.

Šiame plane pažymėta, kad nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio pabaigos Muitinė kaip kvotos organas ir operatyvinės veiklos subjektas perima vykdyti operatyvines ir kitas priemones kontrabandos nusikaltimų išaiškinimui bei jų užkardymui.

Iki šių metų rugsėjo 1 dienos Muitinės departamentas turi įkurti Vilniaus ir Klaipėdos Kovos su kontrabanda poskyrius bei Žvalgybos ir analizės grupes, iki spalio 1 dienos - analogiškus poskyrius bei grupes Panevėžyje ir Marijampolėje, o iki lapkričio 1 dienos - Kaune ir Šiauliuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.