aA
"Yra tokių, kurie daugiau nori valdžios už mane", BNS korespondentui sakė jis. V. Šustauskas nemano, kad LLS laimėjo daug vietų Kauno taryboje.

"Kad galėčiau formuoti miesto valdžią, prisiimti atsakomybę, man dar 10 mandatų trūksta", teigė jis.

LLS sekmadienį įvykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Kaune gavo 11 mandatų iš 41. Naujoji sąjunga gavo 8, Lietuvos socialdemokratų partija - 3. Šios jėgos greičiausiai sudarys valdančiąją koaliciją.

Konservatoriai Kaune gavo 7, liberalai - 5, Centro sąjunga - 4, Lietuvių nacionalinės partijos ir "Jaunosios Lietuvos" sąjunga - 3 mandatus.

V. Šustauskas tvirtino, kad pirmiausia LLS imsis tvarkyti šilumos ūkio reikalų, nedarbo problemų.

Paklaustas, ar tikisi sėkmės rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, V. Šustauskas teigė, kad iki jų pirmiausia reikia sulaukti.

"Išrinks gerai, neišrinks - tikrai neverksiu", sakė jis.

Anot V. Šustausko, jei LLS patektų į Seimą, pirmiausia surengtų referendumą dėl Lietuvos narystės NATO ir Europos Sąjungoje.

V. Šustauskas tvirtina tikėjęs LLS sėkme.

"Mes buvome nuosekli partija, ir penkerius metus Kaune buvome antrąja politine jėga. Jeigu mes būtumėm miegoję, sėdėję kaip žvirbliai kanapėse ir tik dabar kava pavaišinę, žinoma, nebūtumėm laimėję", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.