aA
Lietuvos jaunimas prašo valdžios taisyti galiojančius ir rengti naujus teisės aktus, reglamentuojančius jaunimo statusą šalyje.
Savaitgalį pajūryje vyko Lietuvos jaunimo organizacijų vasaros forumas, kur jaunimo organizacijų ir valstybinių institucijų atstovai diskutavo ir formavo pasiūlymus Seimui, Vyriausybei ir kitoms valstybinėms institucijoms.

Darbo grupėse buvo svarstomos jaunimo nedarbo, būsto įsigijimo, pilietiškumo ugdymo visuomenėje, išsilavinimo įsigijimo problemas, jaunimo politikos, tarptautinės veiklos plėtros klausimai.

Forume priimtoje rezoliucijoje siūloma pradėti kuo greičiau įgyvendinti per valstybės užsakymus ir investicines programas finansuojamą būsto statybos programą bei skirti sukurto būsto fondo lėšas jaunimo būsto įsigijimo problemoms spręsti.

"Nė viena Vyriausybė būsto problemos neišsprendė arba sprendė labai paviršutiniškai", spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Mindaugas Kiznis.

Lietuvos prezidentui, Seimui ir Vyriausybei skirtoje Rezoliucijoje siūloma teikti mokesčių lengvatas įmonėms už jaunimui sukurtas darbo vietas, parengti savanorio, praktikanto ir mokinio statusus reglamentuojančius teisės aktus, atleisti nuo socialinio draudimo mokesčio nevyriausybinių organizacijų sektoriuje dirbančius studentus ir moksleivius.

Jaunimas Vyriausybės taip pat prašo nemažinti finansavimo aukštajam mokslui, sudaryti galimybę jaunimui dalyvauti svarstant ir rengiant teisės aktų projektus, norminiuose aktuose jaunimu laikyti asmenis, sulaukusius 14 metų, o ne 16-kos, kaip yra dabar.

Lietuvos jaunimo organizacijų atstovai Vyriausybei taip pat pasiūlė parengti Lietuvos jaunimo politikos "Baltąją knygą" bei kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis įsijungti į Europos Sąjungos jaunimo politikos "Baltosios knygos" kūrimo procesą.

Pasak M. Kiznio, "Baltoji knyga", kurioje būtų numatyta Lietuvos jaunimo politikos strategija, bei įvairių jaunimui aktualių problemų sprendimo būdai, galėtų atstoti jau antrus metus rengiamą Jaunimo įstatymą.

Lietuvos jaunimo organizacijoms pasiūlius, 2000 metus Lietuvoje Seimas yra paskelbęs Jaunimo metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.