aA
Šiomis dienomis Rusijos teisėsaugos struktūros, lyg patvirtindamos savo teiginius, pranešė sulaikiusios 17 žmonių, rengusių teroro aktus Rusijoje.

Kaip šeštadienį pareiškė Rusijos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas generolas leitenantas Vladimiras Kozlovas, tarp jų yra "išeivių iš Čečėnijos - ir čečėnų, ir slavų tautybės".

Pasak V.Kozlovo, teroristai planavo surengti diversijas Volgograde, Nižnij Novgorode ir Maskvos regione.

"Teroristinių aktų grėsmė buvo visiškai reali. Tai įrodo nusikaltėlių turėti sprogmenys, objektų, tarp jų ir Maskvos valstybinio universiteto, nuotraukos, priėjimo prie pastatų schemos bei galimos sprogstamųjų įtaisų sumontavimo vietos", - pasakė V.Kozlovas.

Kalbėdamas šeštadienį televizijos ORT programoje "Vremia", jis teigė, kad teroristinių aktų objektais galėjo tapti Nižnij Novgorodo ir Volgogrado geležinkelio stotys, taip pat Maskvos srityje dislokuotos Rusijos VRM kariuomenės atskirosios operatyvinės paskirties divizijos objektai.

"Konkrečias teroristinių aktų įvykdymo datas pranešė tardomi sulaikytieji, ir šie duomenys realūs", - pabrėžė V.Kozlovas.

Jis teigė, kad teroristų grupėms vadovavo čečėnų kovotojų grupuočių vadai. "Jų instruktažas vyko Čečėnijos teritorijoje, ir tuo viskas pasakyta", - pabrėžė V.Kozlovas.

"Lietuvos rytas"