aA
Krūties vėžys - labiausiai Vakarų moteris kankinanti liga. Australijoje, Anglijoje ir Amerikoje krūties vėžiu moterys serga 6 kartus dažniau, negu Azijoje. Jeigu Rytų moterys emigruoja į Vakarus, jos turi 6 kartus didesnį rizikos laipsnį susirgti vėžiu. Žinoma, jeigu vakarietės pakeistų savo mitybos ir gyvenimo įpročius, situacija kardinaliai pasikeistų.
Sveikas maistas
Sveikas maistas
Tyrimai parodė, kad šio susirgimo rizika sumažėja 50%, valgant daugiau ląstelienos turinčių produktų. Mitybą pakeisti nėra sunku, tačiau yra ir daugiau faktorių, kurių pakeisti, deja, negalime. Tai ligų paveldimumas. Tačiau keiskime nors tai, ką galime. Australijos dietologai atliko tyrimus, palygindami dvi moterų grupes: vienos iš jų vartojo padidintą ląstelienos kiekį (28 g ar daugiau per dieną), o kitos - įprastą normą - 14 g ląstelienos per dieną. Didesnis ląstelienos suvartojimas sumažina ne tik krūties, bet ir kitų rūšių vėžio vystymąsi.

Norint pasiekti didžiausią poveikį, dietologai siūlo suvartoti ne mažiau 30 g ląstelienos per dieną. Dideliu ląstelienos kiekiu pasižymi švieži vaisiai ir daržovės, ankštiniai ir neapdoroti grūdai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.