aA
Pasaulio įtakingiausių valstybių vadovai, Didžiojo aštuoneto (G-8) susitikimui sekmadienį artėjant prie pabaigos, reiškė padėką Jungtinių Valstijų prezidentui Billui Clintonui (Bilui Klintonui) kaip valstybės vadovui, grupės lyderiui bei bičiuliui.
Tai buvo aiškiai ir malonus, ir liūdnas įvykis B. Clintonui, kuris mėgavosi svarbiausio grupės nario bei galingiausios ekonomikos vadovo vaidmeniu, tačiau apgailestavo, jog tai patiria jau paskutinį kartą.

Pagal Jungtinių Valstijų konstituciją jis negali būti prezidento poste daugiau nei dvi ketverių metų kadencijas, todėl kitų metų sausį jam teks pasitraukti.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) sekmadienį žurnalistams sakė, kad "praėjusį vakarą G-8 vadovai kalbėjo ne tik apie savo šiltus jausmus prezidentui B. Clintonui, tačiau išreiškė ir pagarbą bei pasigėrėjimą dėl jo vadovavimo per pastaruosius kelerius metus".

"Nenorėčiau išvykti, to nepabrėždamas. Tai visą Didįjį aštuonetą vienijantis jausmas", sakė T. Blairas.

Gausios atsisveikinimo liaupsės itin skyrėsi nuo pirmojo B. Clintono pasirodymo G-7 viršūnių susitikime, kuris taip pat vyko Japonijoje. Tada JAV ekonomika pergyveno ne pačius geriausius laikus ir B. Clintonui tenka nemaži nuopelnai ją atgaivinant.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.