aA
Daugiafunkcinis Norvegijos laivas "Mayo" su grupe Rusijos ir užsienio narų į Rusijos povandeninio atominio laivo žūties vietą Barenco jūroje turėtų atplaukti sekmadienį, liepos 15 dieną, 13 val. (11 val. Lietuvos laiku). Šiandien tai pranešė Rusijos karinio jūrų laivyno (KJL) vyriausiojo vado padėjėjas I rango kapitonas Igoris Dygala.
Kursk
Kursk
Pirmiausia laivo korpusą ištirs valdomos televizijos kameros ir narai. Patikslinus povandeninio laivo būklę bus atlikti aplinkos tyrimai, ir tik tada narai pradės valyti dumblą iš po laivo dugno. Išvakarėse apie tai informavo KJL avarinės gelbėjimo tarnybos viršininkas kontradmirolas Genadijus Veričas, kuris vadovaus Norvegijos laivų atvykstančių narų darbams.

Jis taip pat pranešė, kad narai padalyti į dvi grupes, kurių kiekviena susipažįsta su narus nuleisiančiu "varpu", barokamerų sistemomis, įrengimais ir įrankiais, su kuriais jiems teks dirbti operacijos metu.

Rusijos atominis povandeninis laivas "Kursk" pernai rugpjūčio 12 dieną nuskendo Barenco jūroje iki šiol neišaiškintomis aplinkybėmis. Visi 118 įgulos narių žuvo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.