aA
Tradicinėse žmonų nešimo varžybose Suomijos Sonkajarvio kaimelyje ketvirtus metus iš eilės nugalėjo estų porelė, naudojusi savo pačių sugalvotą nešimo būdą.
22 metų amžiaus Margo Uusorgas ir aštuoniolikmetė Birgit Ullrich iš Estijos atvyko į centrinės Suomijos kaimelį, kad apgintų savo praeitais metais pasiektą 55,5 sekundės rekordą ir dar kartą laimėjo pagrindinį varžybų prizą - tiek alaus, kiek sveria mergina. B.Ullrich sveria 34 kilogramus.

Nėra nustatytų taisyklių kaip reikia nešti žmoną, tačiau prieš kelis metus estų porelės sugalvotas metodas yra populiariausias tarp greičiausių varžybų dalyvių.

Naudojantis vadinamuoju "estišku metodu", moteris kabėdama ant vyro kupros žemyn galva šlaunimis suspaudžia jo galvą, o rankomis laikosi už juosmens. Tokiu būdu vyro rankos lieka laisvos ir porelė lengvai gali įveikti 253,5 metrų ilgio trasą.

Stebėti kaip varžybose dalyvauja 21 pora iš šešių šalių, Sonkajarvio kaimelyje, esančiame už poros šimtų kilometrų nuo šiaurės poliaračio, susirinko maždaug 9 tūkst. žiūrovų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.