aA
Pietų Korėją sekmadienį užklupo smarkios liūtys, kurių metu mažiausiai 51 žmogus žuvo arba dingo be žinios, o tūkstančiai buvo priversti palikti savo namus, pranešė vietos pareigūnai bei žiniasklaida. Aukos žuvo jas nunešus patvinusioms upėms, buvo nutrenktos elektros srove arba paskendo savo namuose.
Šimtai automobilių buvo suniokoti, kai juos nuplovė staigūs potvyniai.

"Yonhap" televizijos duomenimis, 36 žmonės žuvo, o dar 15 dingo be žinios. Valstybinė Kovos su stichinėmis nelaimėmis agentūra patvirtino, kad 35 žmonės žuvo ir 14 dingo be žinios, tačiau teigė, jog audrai slenkant į pietus aukų skaičius gali didėti.

"Yonhap" teigimu, šešiolika žmonių mirtinai nutrenkė elektros srovė. Vyriausybės ekspertų duomenimis, per 8 valandas šeštadienio naktį ir sekmadienio rytą, kai žuvo didžioji dalis aukų, iškrito maždaug 30 centimetrų kritulių.

Audra praslinko Korėjos pusiasalio viduriu. Jos metu labiausiai nukentėjo Seulas ir aplink jį esanti Kiongdžaus provincija, kur gyvena daugiau nei 18 mln. žmonių.

"Yonhap" televizijos duomenimis, sostinėje žuvo 22 žmonės. Daugelis jų nuskendo sostinės gatves užtvindžiusioje Hano upėje arba žuvo savo namuose, sugriautuose audros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.