aA
Apie keturis šimtus mitinguotojų sostinės Savivaldybės aikštėje keikė juos nuskurdinusią valdžią, burnojo žurnalistus ir ragino rinkti į Seimą Prezidento Rolando Pakso šalininkus.
R.Pakso šalininkų mitingas
R.Pakso šalininkų mitingas
© ELTA
Nuo negailestingai pliekusio lietaus po skėčiais pasislėpę pilietinio judėjimo "Už teisingą ir demokratinę Lietuvą" dalyviai laikė plakatus "Seime, atstovauk rinkėjus, o ne suokalbininkus", "Paksai, laikykis", "VSD, tu ne saugai, o griauni" ir kitus.

Mitingą pradėjusi profesinės sąjungos "Solidarumas" vadovė Aldona Balsienė teigė, kad visą Lietuvą yra sukausčiusi baimė, todėl politikai turi laisvas rankas priimti dar labiau tautą skurdinančius įstatymus.

"Aš mačiau valdininkus, aš mačiau jų veidus, sukaustytus baimės. Bijo valdininkai, bijo žurnalistai, o mes bijome būti savimi", - kalbėjo A. Balsienė, palydėta šūksnių - "Balsienę į valdžią", "Rinkim Balsienę į Seimą" ir pan.

Po jos kalbėjęs gydytojas Rimas Kaušys apgailestavo, kad po tiek nepriklausomybės metų vėl reikia rinktis į mitingus ir ginti demokratiją ir teisingumą.

"Mes nepagalvojome, kad vėl reikės ištraukti vėliavas ir reikalauti to paties ir dar vieno - darbo", - teigė kalbėtojas, kaip dauguma kitų išsakę savo nuoskaudas dėl skurdaus gyvenimo.

Vilniaus universiteto studentė iš Nemenčinės Natalija Šustko mitinguotojus informavo, kad jų miestelyje į prezidento šalininkų grupę yra susibūrę apie tris dešimtis jaunuolių.

"Mes palaikome R. Pakso idėją ir siekius - mes prieš korupciją, mes už teisingą ir demokratinę Lietuvą", - pabrėžė studentė.

Lietuvos laisvės lygos vadovas Antanas Terleckas susirinkusiuosius ragino balsavimo dėl apkaltos Prezidentui R. Paksui dieną visiems rinktis prie Seimo ir jį apjuosti. Dar kiti siūlė imtis ir radikalesnių priemonių - neįleisti parlamentarų į Seimą.

Kalbėtojai reikalavo apkaltos Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui, pasmerkė vienpusiškai Prezidento apkaltos procesą nušviečiančius žurnalistus ir siūlė Saugumo departamentui pavesti vadovauti jų mylimai žurnalistei Rūtai Grinevičiūtei, o švietimo ir mokslo ministru nedelsiant skirti Rolandą Pavilionį.

Susirinkusiems į sostinės Savivaldybės aikštę buvo padalinti informaciniai lapeliai, kuriuose išspausdinta rezoliucija - kreipimasis į Seimo narius, aprašytas kovo 5 dieną prie Saugumo departamento vykęs mitingas bei publikuojamas "Teisės, moralės ir padorumo pradžiamokslis Seimo nariams ir Konstitucinio Teismo teisėjams".

Mitingo organizatoriai pabrėžė, kad šeštadienį palaikymo akcijos vyksta 40 miestų ir miestelių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.