aA
Prezidento Rolando Pakso advokatai penktadienio pavakarę pripažino pavargę ir paprašė Konstitucinio Teismo baigti posėdį anksčiau ir pratęsti jį pirmadienį. "Mūsų prašymas paremtas tuo, kad byla sunki ir sudėtinga, procesas varginantis, veikla reikalauja protinės įtampos, tiek valandų išlaikyti - sunku ir sudėtinga", - penktadienį kalbėjo vienas R. Pakso advokatų Gediminas Baublys.
Rolando Pakso advokatai
Rolando Pakso advokatai
© ELTA
Jis pridūrė, jog valanda ar pusvalandžiu sutrumpinus teismo posėdį paties proceso greitumas nuo to nenukentės, tuo tarpu kokybė gali pašlyti.

G. Baublio teigimu, penktadienio posėdžio antroje pusėje užduodami klausimai bei pateikiami atsakymai nėra "tokio aštrumo", kokie galėtų būti.

G. Baublys taip pat rėmėsi įstatymų nuostatomis, kad darbo savaitę sudaro ne daugiau kaip 40 valandų darbo laiko, o penktadieniais valstybės įstaigose darbo laikas baigiamas nuo 15.45 iki 16.15 val.

Prašydamas atmesti šį dar vieną advokatų prašymą, Seimo atstovas Raimondas Šukys sakė "dabar suprantąs, kodėl čia buvo pateikta tiek daug advokatų klausimų, ne visai susijusių su bylos esme". R. Šukys prašė tęsti klausimų - atsakymų etapą dėl vadinamųjų trečiojo, ketvirtojo ir penktojo veiksmų.

Šiuos veiksmus atitinkantis kaltinimas skelbia, jog R. Paksas davė nurodymus savo patarėjui Visvaldui Račkauskui per teisėsaugos institucijas siekti paveikti UAB "Žemaitijos keliai" vadovus ir akcininkus "dėl akcijų perleidimo R. Paksui artimiems asmenims, taip pat žinojo, kad neteisėtas poveikis privatiems asmenims ir privatiems ūkio subjektams daromas naudojantis jo, kaip Respublikos Prezidento, vardu, ir nesiėmė priemonių užkirsti tam kelią".

Prezidento advokatai beveik pusdienį klausinėjo Seimo atstovų apie įvairias su šiuo kaltinimu susijusias aplinkybes. Minėto kaltinimo aplinkybės yra ypač painios, sudaro bene didžiausią bylos medžiagos apimties dalį, su jomis susiję ir daugiausia asmenų.

Konstitucinis Teismas nesutiko patenkinti advokatų prašymo ir daryti pertrauką anksčiau laiko.

Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris priminė, jog praėjusią savaitę visi proceso dalyviai "džentelmeniškai sutarė" dėl darbo laiko - kasdien nuo 9 iki 18 val. Konstitucinis Teismas baigė penktadienio posėdį tik po to, kai buvo baigta klausimų - atsakymų stadija.

Pirmadienį vyksiančiame teismo posėdyje bus toliau nagrinėjami trečiasis, ketvirtasis ir penktasis veiksmai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.