aA
Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius paragino nebijoti pranešti policijai apie pastebėtus nusikaltimus ir bendradarbiauti su policijos pareigūnais.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius
© ELTA
Penktadienį spaudos konferencijoje komisaras sakė, jog visuomenės apklausa parodė, kad 43,3 proc. apklaustųjų yra ne kartą pastebėję daromus nusikaltimus, tačiau nesikreipė į policiją.

Anot V.Grigravičiaus, policiją gąsdina toks visuomenės nepasitikėjimas teisėsauga.

"Kviečiu būti nepakančiais blogiui, pasitikėti mumis, atvirai bendrauti su policijos pareigūnais, drąsiai pranešti apie jūsų akivaizdoje daromus ar žinomus padarytus nusikaltimus, talkinti policijai ieškant dingusių be žinios asmenų, sulaikant nusikaltėlius", - spaudos konferencijoje paskelbtame kreipimesi į Lietuvos žmones rašo V.Grigaravičius.

Jis pripažįsta, kad finansiniai nepritekliai truko policijai gerai dirbti, tačiau viliasi, kad šie sunkumai yra laikini.

"Patikėkite, aš žinau begalę pavyzdžių, kuomet mano kolegos, numoję ranka į nepriteklius, už savo pinigus perka degalus tarnybiniams automobiliams, neskaičiuoja darbo valandų, be papildomo užmokesčio dirba išeiginėmis, švenčių dienomis ir naktimis, daro viską kas įmanoma, kad kriminogeninė situacija šalyje keistųsi į gerąją pusę", - rašo komisaras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.