aA
Naujoji kultūros ministrė Roma Dovydėnienė, kurią Kultūros ministerijos darbuotojams penktadienį pristatė premjeras Algirdas Brazauskas, teigia, kad šis postas - ne partinis.
R.Dovydėnienė
R.Dovydėnienė
© ELTA
"Kultūros neturi įtakoti jokie politiniai vėjai ir audros. Tai - ne politinė sritis", - teigė R.Dovydėnienė, atėjusi vadovauti Kultūros ministerijai iš Seimo Socialdemokratų frakcijos.

Ji tai pat pabrėžė, kad šiuo metu "svarbiausia yra rasti šiai sričiai tinkamą vietą bendrame biudžete".

"Šias metais svarbu bent jau išlaikyti pasiektą lygį", - teigė R.Dovydėnienė, nustebusi dėl ypač mažo šių ir kitų metų kultūros finansavimo.

Savo pirmuosiuose pasisakymuose po paskyrimo R.Dovydėnienė užsiminė, jog ketina skirti dėmesį ne tiek elitinei, kiek kaimo kultūrai, bibliotekų finansavimui ir kompiuterizavimui.

Prisiminusi šį daugelio kontroversiškai įvertintą formuluotę susitikime su naujaisiais bendradarbiaisi R.Dovydėnienė sakė tuomet kalbėjusi "paprastai, nes kilusi iš kaimo".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.