aA
Maskvos Basmano rajono teismas priėmė sprendimą išnagrinėti penktadienį Generalinės prokuratūros prašymą pratęsti buvusio "Jukos" vadovo Michailo Chodarkovskio areštą.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis
© EPA-ELTA
Tuo pat metu teismas patenkino gynėjų prašymą ir skyrė jiems valandą susipažinti su dokumentais, kuriuos pateikė Generalinė prokuratūra teismui, konkrečiai - su tardytojų nutarimu M.Chodorkovskiui pratęsti kardomąją priemonę.

M.Chodorkovskio advokatai pareiškė, jog dėl to, kad jiems buvo pranešta apie šios dienos teismo posėdį tik vakar vakare, jie negali deramai pasirengti posėdžiui, ir todėl M.Chodorkovskis nebetenka teisės pasinaudoti gynėjų paslaugomis.

Pasak advokatės Karinos Moskalenko, ji šiandien rytą skubiai parskrido iš Barnaulo ir, eidama į teismą, nespėjo pasiimti būtinų dokumentų.

Tačiau Generalinės prokuratūros atstovas Valerijus Lachtinas pareiškė teisme, jog Baudžiamojo proceso kodekse nenurodyta, prieš kiek laiko gynėjams turi būti pranešta apie įvyksiantį posėdį.

Kaip pareiškė advokatai, pats M.Chodorkovskis tik penktadienio rytą sužinojo apie būsimą posėdį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.