aA
Visi Gruzijos įvesti apribojimai nepaklusniai Adžarijos respublikai praėjusį vidurnaktį buvo atšaukti, penktadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministras Georgijus Baramidzė. Pasak jo, remiantis Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio potvarkiu, visi kovos laivai, buvę Batumio uosto akvatorijoje, grįžo į savo nuolatinio dislokavimo vietas Počio uoste.
Adžarijos ir Gruzijos pasienis
Adžarijos ir Gruzijos pasienis
© Reuters/Scanpix
Kaip pranešė Gruzijos geležinkelių atstovas, artimiausiomis valandomis vėl bus paleistas traukinių eismas per Adžarijos administracinę sieną.

Be to, ketvirtadienį buvo atlaisvinti gelžbetonio plokštėmis užtverti automobilių keliai prie Adžarijos administracinės sienos.

Gruzijos nacionalinio banko atstovai taip pat pranešė, kad nuo penktadienio visi bankai Adžarijoje dirbs įprasta tvarka.

Gruzija ir autonomijos teisėmis į ją įeinanti Adžarija atsidūrė prie pilietinio karo slenksčio, kai M.Saakašvilis sekmadienį anksti rytą netikėtai pasirodė su savo didele apsauga prie Adžarijos sienos, bet vietos ginkluotos formuotės jo neįsileido į respubliką.

Atsakydama į tai Gruzijos valdžia priėmė sprendimą sustabdyti visų krovinių gabenimą į Adžariją, taip pat uždarė šios autonomijos oro erdvę ir ėmėsi finansinių sankcijų prieš jos vyriausybę.

Įtampai pasiekus kraštutinę ribą, Gruzijos ginkluotosiose pajėgose buvo paskelbta kovinė parengtis, o Adžarijoje įvesta nepaprastoji padėtis ir komendanto valanda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.