aA
Indijoje 25 metų vyras vedė 80 metų savo paties senelę, kad galėtų ja geriau pasirūpinti. "Jai reikėjo papildomos priežiūros, nes ji jau sena. Aš galėsiu geriau ja pasirūpinti būdamas jos vyru, o ne anūku", - teigė Narayanas Biswasas (Narajanas Bisvasas).
"Aš, kaip jos sutuoktinis, būsiu su ja visą laiką ir ją prižiūrėsiu", - sakė aukštosios mokyklos absolventas, besiverčiantis ryžių auginimu ir dar dirbantis mokytoju.

Nuo amžiaus naštos sulinkusi močiutė tvirtino esanti "laiminga" ištekėjusi už jauno vyro. Pirmasis jos sutuoktinis mirė prieš 30 metų.

Senelė ir anūkas susituokė per tradicinę hinduistų ceremoniją Pančparos gyvenvietėje, esančioje 150 km į vakarus nuo Kolkatos (buvusios Kalkutos).

"Kadaise savo rankomis padėjau užauginti Narayaną, o dabar jis prižiūrės mane. Jis yra geras vyras ir užtikrins, kad laiku gausiu valgyti", - teigė Premodas Biswas (Premodas Bisvas) su raudonu cinoberio tašku ant kaktos - skiriamuoju ištekėjusios indės ženklu.

Vietos pareigūnai teigė, kad tuoktis su kraujo giminaičiu pagal hinduistų santuokos įstatymą yra draudžiama, tačiau jie pažymėjo neketinantys imtis kokių nors veiksmų prieš šiuos sutuoktinius.

"Nesulaukėme jokių nusiskundimų šia pora, ir po ceremonijos šventykloje jie gyvena kaip vyras ir žmona. Jų santuoką pripažino jų giminaičiai, todėl mes neplanuojame imtis jokių veiksmų", - pažymėjo vietinės vyriausybės pareigūnas Dilipas Dasas.

Praėjusį birželį netoli Kolkatos įvyko dar vienos neįprastos vestuvės. Devynerių mergaitė buvo sutuokta su šunimi, kai hinduistų dvasininkas pasakęs jos tėvams, jog tokia sąjunga apsaugos nuo blogio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.