aA
Kauno savivaldybė pirmą kartą rengia akciją "Atsikratykime stambiųjų buitinių atliekų", kurios metu įmonė "Kauno švara" nemokamai iš gyventojų namų išveš stambias buitines atliekas: senus baldus, šaldytuvus, namų apyvokos daiktus, santechnikos įrangą, dujines virykles ir kitus nereikalingus daiktus.
Atnaujiname šaldytuvą_2
Atnaujiname šaldytuvą_2
Kaip penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė, akcija vyks nuo kovo 29 iki balandžio 3 dienos.

"Tai ir vienas iš daugelio Pasaulinės žemės dienos, minimos kovo 20-ąją, renginių, kurie Kaune vyks iki balandžio 20 dienos", - pabrėžė M.Stanikūnienė.

Pasak jos, mieste yra nemažai žmonių, kurie negali savo transportu atvežti stambių atliekų į "Kauno švaros" stambiagabaričių atliekų surinkimo ir antrinių žaliavų rūšiavimo aikšteles, todėl ši akcija suteiks jiems galimybę atsikratyti nereikalingais daiktais.

Kaune veikia dvi stambiagabaričių atliekų surinkimo ir antrinių žaliavų rūšiavimo aikštelės. Praėjusiais metais į jas buvo atvežti 234 seni šaldytuvai, 108 viryklės, 88 televizoriai, beveik 49 tonos medienos. Stambios atliekos iš gyventojų yra priimamos nemokamai.

"Pagal Kauno regioninės atliekų tvarkymo sistemos investicinį projektą mieste turėtų būti įrengtos dar dvi tokios aikštelės. Projektas bus įgyvendintas iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšų", - teigė M.Stanikūnienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.