aA
Penktadienį nuo šautinių žaizdų mirė antrasis irakietis žurnalistas, dirbęs Dubajuje įsikūrusiai arabų televizijai "Al Arabiya". Dieną prieš tai centriniame Bagdade jį kartu su kolega operatoriumi apšaudė amerikiečių kariai.
JAV kariškiai Irake
JAV kariškiai Irake
© EPA-ELTA
Televizija, remdamasi vienu iš savo žurnalistų Bagdade, nurodė, kad korespondentas Ali al-Khatibas (Alis Chatibas) mirė ligoninėje. "Al Arabiya" operatorius Ali Abdelazizas (Alis Abdelazizas) žuvo vietoje.

Televizijos darbuotojai pasakojo, kad incidentas įvyko centriniame Bagdade, kai irakiečiams važiuojant automobiliu, pro JAV pajėgų patikrinimo postą pravažiavo kitas automobilis ir amerikiečių kariai atidengė ugnį į abi transporto priemones.

"Sustojau priešais kontrolės postą ir tuomet pamačiau link jo dideliu greičiu lekiantį kitą automobilį. Aš pamaniau, kad jis sprogs", - sakė "Al Arabiya" automobilio vairuotojas Ahmedas Abdul Amiya (Ahmedas Abdul Amija).

"Pamėginau nuvažiuoti...bet amerikiečiai ėmė padrikai šaudyti. Jie pataikė į pirmą automobilį ir tuomet ėmė šaudyti į mus", - sakė jis.

JAV kariuomenės atstovas spaudai sakė, kad kariai nušovė irakietį, kai jo automobilis pravažiavo kontrolės postą ir įsirėžė į visureigį "Humvee".

"Al Arabiya" šį incidentą pavadino "baisiu nusikaltimu" ir pareikalavo atlikti tyrimą.

Nuo karo Irake pradžios prieš metus amerikiečių kariai nukovė jau penkis žurnalistus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.