aA
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiams ketvirtadienio vakarą Pabradės miesto prieigose įkliuvo kontrabandines rusiškas cigaretes lengvuoju automobiliu gabenęs vairuotojas.
Apie 20 val. 15 min. VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio ir Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Švenčionių rajone, kelyje Prienai - Pabradė, Pabradės prieigose, patikrinimui sustabdė automobilį "Mercedes-Benz 300".

Paaiškėjo, kad jį vairavo 33 metų Lietuvos pilietis.

Pasak VSAT, patikrinimo metu talpioje pikapo bagažinėje pasieniečiai rado prigrūsta net 28 dėžes rusiškų cigarečių "Saint George" ir "Saint George Lights", iš viso - 14 tūkstančių pakelių.

Automobilio vairuotojas pasieniečiams teigė per sieną nevykęs, o rūkalus jam esą į Lietuvą atgabeno nepažįstami asmenys iš Baltarusijos.

Įtariama, kad cigaretės buvo gabenamos parduoti Pabradėje mažesniais kiekiais.

Automobilio vairuotojas yra gerai žinomas pasieniečiams - jis su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliūva trečią kartą. Po apklausos jis paleistas. Automobilis ir cigaretės saugomos Pavoverės užkardoje.

Tyrimą atlieka Vilniaus rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pasieniečiai.

Šiemet VSAT pareigūnai visame Lietuvos pasienyje jau sulaikė daugiau kaip 474 tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių.

Trečdalis milijono pakelių šios rūšies kontrabandos sulaikyta prie sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi - 332 tūkstančiai pakelių.

Beveik 90 tūkstančių pakelių rūkalų sulaikė pasienyje su Latvija dirbantys pareigūnai, 50 tūkstančių - sieną su Baltarusija saugantys pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.