aA
Vienas Švedijos miestas kreipėsi į skolų išieškojimo bendrovę, kad ši priverstų Graikijos nacionalinės krepšinio rinktinės trenerį Janį Joanidį (Yiannis Ioannidis) sumokėti 4 tūkst. kronų (1,5 tūkst. litų) dydžio baudą už tai, jog rūkydamas jis sukėlė priešgaisrinės sistemos aliarmą, trečiadienį pranešė vietos radijas.
Rūkymas
Teigiama, kad Y.Ioannidis praėjusių metų rugsėjį per Europos čempionato rungtynes, vykusias Pietų Švedijos Boraso mieste, nepaisė draudimo rūkyti krepšinio aikštelėje. Kovo pradžioje rinktinės treneris tapo Graikijos parlamento nariu, nes jo remiama partija "Naujoji demokratija" laimėjo rinkimus.

Per vietines visuomeninio Boraso radijo žinias buvo pranešta, kad jam užsirūkius suveikė arenos priešgaisrinė sistema ir į įvykio vietą atvyko Boraso ugniagesių brigada.

Miestas nusiuntė Y.Ioannidis sąskaitą už nereikalingą ugniagesių iškvietimą, tačiau šis jos neapmokėjo. Nesulaukęs jokio atsako į pakartotinį priminimą, miestas nusamdė skolų išieškojimo bendrovę.

Trečiadienį Y.Ioannidis teigė nieko apie tai nežinąs.

"Pirmąsyk apie tai girdžiu", - tvirtino treneris.

Jis pasiūlė šiuo klausimu kreiptis į Graikijos nacionalinę krepšinio federaciją, kurios komentaro gauti nepavyko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.