aA
Seimas ketvirtadienį priėmė prezidento Valdo Adamkaus pateiktas Baudžiamojo kodekso ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, kuriomis sugriežtino atsakomybę už žvejybą neteisėtomis priemonėmis.
Įsigaliojus pataisoms už tokią veiką bus taikoma ne administracinė, o baudžiamoji atsakomybė.

"Pasitelkiant žvejybai masinio naikinimo būdus (elektros srovė, ultragarsas ir kiti), sugaunamos ne tik vertingos žuvys. Didelė jų dalis sunaikinama, daromas neigiamas poveikis ne tik žuvims, bet ir vandens bestuburiams bei kitai vandens gyvūnijai", - teigė prezidentas įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

"Šis brakonieriavimo būdas plinta ir, nesiėmus kardinalių priemonių, jis dar labiau plis", - teigiama rašte.

Prezidentas taip pat pažymėjo, jog už šias veikas Europos Sąjungoje baudžiama daug griežčiau negu Lietuvoje.

Pritardamas prezidento siūlymui, Seimas patikslino Baudžiamojo kodekso straipsnį, nurodydamas, jog už neteisėtą žvejybą ar vandens gyvūnų gaudymą naudojant elektros energiją, ultragarsą, nuodingąsias, sprogstamąsias medžiagas, sprogmenis ar kitus masinio naikinimo būdus yra baudžiama laisvės atėmimu iki vienerių metų arba pataisos darbais iki dvejų metų, arba bauda.

Baudžiamasis kodeksas taip pat buvo papildytas straipsniu, jog ir neteisėtas elektros arba ultragarso žvejybos prietaisų gaminimas, įsigijimas, laikymas ar realizavimas yra baudžiamas pataisos darbais iki vienerių metų arba bauda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.