aA
Prezidentas kritikuoja Seimą už tai, kad jis per pavasario sesiją taip ir nerado laiko apsvarstyti jo pasiūlytus Vaiko globos įstatymo papildymus. Penktadienį prezidentas Valdas Adamkus aplankė Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių vaikų ligoninėje gydomą penkerių metų mergaitę iš Šalčininkų Gretą Bernatovič, kurią, kaip įtariama, žiauriai sumušė jos 26 metų patėvis.
Children
Prezidentas kovo 16 dieną Seimui pateikė svarstyti Vaiko globos įstatymo papildymus, kuriais siekiama įtvirtinti policijos ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos pareigą operatyviai reaguoti į gautus pranešimus apie smurto faktus šeimoje, kai nukenčia vaikai.

Stengiantis užtikrinti patyrusio smurtą vaiko saugumą, Vaiko globos įstatymo 15 straipsnio projekte sutrumpinama vaiko laikinosios globos skyrimo procedūra. Siūloma nustatyti 7 kalendorinių dienų terminą, per kurį rajono ar miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos teikimu savivaldybės valdyba arba meras suteikia leidimą skirti vaikui, patyrusiam smurtą, laikinąją globą.

"Su dideliu apgailestavimu turiu pasakyti: baigęs darbą Seimas nerado laiko padaryti sprendimų šia ypatingai svarbia problema ir net svarstyti šito įstatymo", - piktinosi prezidentas.

Prezidento teigimu, jei Seimas vasarą susirinks į neeilinę sesiją, vienas pirmųjų klausimų turėtų būti šito įstatymo svarstymas ir jo priėmimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.