aA
Valstiečių partija ir jos koalicija su Krikščionių demokratų sąjunga (KDS) aiškiai pirmauja rajonuose, rodo rezultatai iš rinkimų apylinkių. Didžiuosiuose miestuose padėtis kol kas nėra aiški, tačiau vis daugiau balsavimo rezultatų rodo, kad ir čia konservatoriai netenka turėtų tvirtų pozicijų.
Valstiečių partija yra kairioji, o KDS - kairioji arba centro kairioji. Joms atitinkamai vadovauja Seimo nariai Ramūnas Karbauskis ir Kazys Bobelis.

Akmenės rajone, kurį valdė socialdemokratai (LSDP), laimėjo Tautininkų sąjunga (9 mandatai iš 25), toliau eina Liberalų sąjunga (5), Valstiečių partija (3), Naujoji sąjunga (3).

Alytaus mieste, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Naujoji sąjunga, toliau Centro sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija ir konservatoriai.

Alytaus rajone, kurį iki šiol valdė konservatoriai, jie laimėjo 7 mandatus iš 25, tačiau neaišku, kokia bus valdančioji koalicija. Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija gavo 4 mandatus, Naujoji sąjunga - 4, Centro sąjunga - 3, LDDP - 2, Krikščionių demokratų partija - 2, Liberalų sąjunga - 2, LSDP - 1.

Anykščių rajone, kurį valdė konservatoriai, 8 mandatus iš 25 laimėjo LDDP, toliau eina konservatoriai (7), Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija (3), Naujoji sąjunga (2), LSDP (2). Rajoną greičiausiai valdys kairioji koalicija.

Birštono miestą toliau valdys rinkimus laimėję socialdemokratai (12 mandatų iš 21).

Biržų rajone, kurį valdė LDDP, laimėjo Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija (9 mandatai iš 25), toliau eina LSDP (5), LDDP (3), konservatoriai (3).

Druskininkuose iš 25 mandatų po 6 laimėjo LDDP ir Centro sąjunga, toliau eina Naujoji sąjunga, konservatoriai (po 3), Krikščionių demokratų partija (2), Moterų partija (2), Politinių kalinių sąjunga (1), LSDP (1). Valdančioji koalicija neaiški.

Ignalinos rajone iki šiol valdžiusi Valstiečių partija laimėjo 15 mandatų iš 25.

Jonavos rajone pirmauja valdė Valstiečių partija.

Joniškio rajone, kurį valdė Centro sąjunga, ji ir laimėjo (7 mandatai iš 25), toliau eina Valstiečių partija (6), Naujoji sąjunga (5), LDDP (2). Pastarosios trys gali sudaryti valdančiąją koaliciją.

Jurbarko rajone ryškiai pirmauja Valstiečių partija, jį valdžiusi iki šiol, toliau eina Liberalų sąjunga, Naujoji sąjunga ir Lietuvos krikščionių demokratų partija.

Kaišiadorių rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Liberalų sąjunga, toliau eina Centro sąjunga, krikščionių demokratų partija ir konservatoriai.

Kauno mieste, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Lietuvos laisvės sąjunga, vadovaujama Vytauto Šustausko, toliau eina Naujoji sąjunga, konservatoriai ir liberalai.

Kauno rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija, toliau eina konservatorių ir Politinių kalinių sąjungos koalicija bei LDDP, Naujosios sąjungos ir Moterų partijos koalicija.

Kazlų Rūdoje 8 mandatus iš 21 laimėjo Centro sąjunga, po 2 laimėjo Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija, Naujoji sąjunga, konservatoriai, socialdemokratai, liberalai, po vieną - krikščionys demokratai, Politinių kalinių sąjunga ir LDDP.

Kelmės rajone, kurį valdė Krikščionių demokratų partija, pirmauja LDDP, toliau eina Naujoji sąjunga, Lietuvos krikščionių demokratų partija ir Valstiečių partija.

Klaipėdos mieste pirmauja liberalai, po jų eina Naujoji sąjunga.

Klaipėdos rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija, toliau eina Naujoji sąjunga ir Krikščionių demokratų partija.

Kretingos rajone, kurį valdė Krikščionių demokratų partija, pirmauja Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija, toliau eina Naujoji sąjunga ir Centro sąjunga.

Kupiškio rajone laimėjo jį valdžiusi Valstiečių partija (9 mandatai iš 25), toliau eina Centro sąjunga (6), konservatoriai (4), liberalai (2), LDDP (2), Naujoji sąjunga (1).

Lazdijų rajone, kurį valdė konservatoriai, jie ir pirmauja, toliau eina Naujoji sąjunga, Valstiečių partija ir LDDP.

Marijampolėje pirmauja Naujoji sąjunga, toliau eina LDDP bei Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija.

Mažeikių rajone, kuriuos valdė konservatoriai, pirmauja Naujoji sąjunga, toliau eina Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija ir konservatoriai.

Molėtų rajone laimėjo jį iki šiol valdžiusi Krikščionių demokratų partija (10 mandatų iš 25), toliau eina Naujoji sąjunga (5), Valstiečių partija, Moterų partija, Centro sąjunga, Liberalų sąjunga, konservatoriai ir LDDP (po 2).

Neringos mieste, kurį ir iki šiol valdė konservatoriai, jie savivaldybės rinkimus laimėjo itin didele persvara (16 mandatų iš 21).

Pagėgių apygardoje išankstiniais duomenimis 6 iš 21 savivaldybės tarybos mandato laimėjo Valstiečių partija, 4 - Centro sąjunga, 3 - Liberalų sąjunga, po 2 Naujoji sąjunga ir LDDP, po vieną konservatoriai, Krikščionių demokratų partija, Socialdemokratų partija, ir Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Palangos mieste Naujoji sąjunga laimėjo 5 mandatus iš 21, Liberalų sąjunga - 4, konservatoriai ir Centro sąjunga - po tris, LKDP ir Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga - po 2, LDDP ir Socialdemokratų partija - po 1 mandatą. Valdančioji koalicija neaiški.

Panevėžio mieste konservatoriai laimėjo 7 mandatus iš 31, toliau eina Centro sąjunga (5), Liberalų sąjunga (4), Lietuvos laisvės lyga (4), LDDP (3), Naujoji sąjunga (3), LSDP (3), Lietuvos krikščionių demokratų partija (2).

Panevėžio rajone valstiečiai iškovojo 7 mandatus, LDDP ir Centro sąjunga - po 4, Liberalų sąjunga ir Krikščionių demokratų sąjunga - po 3 ir konservatoriai bei Naujoji sąjunga po du mandatus iš 25. Aiški kairioji koalicija.

Pasvalio rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja konservatorių ir Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos koalicija, toliau eina LDDP ir Valstiečių partija.

Plungės rajone pirmauja Liberalų sąjunga, toliau eina Valstiečių partija ir Centro sąjunga.

Prienų rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Naujoji sąjunga, toliau eina konservatoriai ir Valstiečių partija.

Radviliškio rajone Naujoji sąjunga laimėjo 6 mandatus, Lietuvos valstiečių partija - 5, LSDP - 4, Liberalų sąjunga ir LKDP - po tris, LDDP, Centro sąjunga ir konservatoriai - po 2 iš 27. Aiški kairioji koalicija.

Raseinių rajone Naujoji sąjunga laimėjo 7, LSDP ir Valstiečių partija - po keturis, konservatoriai - 3, LDDP, Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga ir Liberalų sąjunga - po 2, LKDP - 1 mandatą iš 25. Aiški kairioji koalicija.

Rietavo apygardoje Valstiečių partija laimėjo 5, Centro sąjunga - 4, LKDP ir Liberalų sąjunga - po 3, Naujoji sąjunga ir LDDP - po du mandatus.

Rokiškio rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja LDDP, toliau eina Valstiečių partija, Centro sąjunga ir Naujoji sąjunga.

Skuodo rajone, kurį valdė Krikščionių demokratų partija, pirmauja Valstiečių partija, toliau eina Naujoji sąjunga ir konservatoriai.

Šalčininkų rajono apygardoje, smarkiai lenkdama artimiausius varžovus, pirmauja Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), ir anksčiau valdžiusi šį rajoną, toliau eina Naujoji sąjunga ir LDDP.

Šiaulių mieste, kurį valdė konservatoriai, pirmauja Naujoji sąjunga, toliau eina Liberalų sąjunga ir Centro sąjunga.

Šiaulių rajone Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija iškovojo 12 mandatų, dešinioji koalicija "Santarvės kelias" - 5, Naujoji sąjunga - 4, LDDP ir Liberalų sąjunga - po 2, Centro sąjunga ir LKDP - po vieną mandatą iš 27 esamų.

Šilalės rajone, kurį valdė konservatoriai, jie gavo 7 mandatus, Centro sąjunga - 5, Naujoji sąjunga - 4, Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija - 3, LDDP ir Liberalų sąjunga - po 2, LSDP ir LKDP - po 1 iš 25 mandatų.

Šilutės rajone, kurį valdė konservatoriai, Valstiečių partija laimėjo 7 mandatus, Naujoji sąjunga - 6, konservatorių bei Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos koalicija 5, Centro sąjunga - 4, LDDP ir LKDP - po 2 ir Liberalų sąjunga 1 mandatą iš 27 esamų.

Širvintų rajone pirmauja jį valdžiusi Valstiečių partija, toliau eina Naujoji sąjunga ir konservatoriai.

Švenčionių rajone, kurį iki šiol valdė liberalai, pirmauja Naujoji sąjunga, toliau Liberalų sąjunga ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Tauragės rajone Naujoji sąjunga laimėjo 5, LDDP ir konservatoriai - po 4, Liberalų sąjunga ir LKDP - po 3, valstiečių ir KDS koalicija, LSDP ir Lietuvos laisvės sąjunga - po 2, Centro sąjunga ir Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga - po 1 mandatą iš 27.

Ukmergės rajone, kurį valdė Krikščionių demokratų partija, Valstiečių partija laimėjo 6 mandatus, Naujoji sąjunga 5, konservatoriai, Liberalų sąjunga ir LDDP - po 3, Centro sąjunga - 2, Tautos pažangos partija ir LKDP - po 1 mandatą.

Utenos rajone, kurį valdė konservatoriai, Naujoji sąjunga ir konservatoriai laimėjo po 6 mandatus, LDDP, valstiečių ir KDS koalicija bei Centro sąjunga - po 3, LSDP, Liberalų sąjunga ir LKDP - po 2 mandatus iš 27.

Varėnos rajone labai smarkiai pirmauja Centro sąjunga, toliau eina Valstiečių partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos koalicija ir Naujoji sąjunga.

Vilniaus mieste smarkiai pirmauja Liberalų sąjunga, toliau eina Naujoji sąjunga ir konservatoriai.

Vilniaus rajone labai smarkiai pirmauja Lietuvos lenkų rinkimų akcija, ir anksčiau valdžiusi rajoną, toliau eina Naujoji sąjunga ir LSDP.

Visagino mieste LDDP laimėjo 8 mandatus, Liberalų sąjunga - 7, Naujoji sąjunga - 5, Lietuvos piliečių aljansas - 3, LSDP - 2 mandatus iš 25.

Zarasų rajone, kurį valdė konservatoriai, pirmauja LDDP, toliau eina Naujoji sąjunga, Centro sąjunga ir konservatoriai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.