aA
68 metų druskininkietė Janina Valinčienė prisipažino birželio 16-osios naktį, prieš pat antrą valandą, padegusi savo buvusio žento Alvydo Šalčiaus namą Žaliojoje gatvėje.
Gaisras
Gaisras
Įvykį tiriantiems policijos pareigūnams surasti padegėją padėjo gaisravietėje rasti įkalčiai - sudužęs stiklainis ir margo plastikinio maišelio liekanos. Nuo jų sklido naftos produktų kvapas.

Vienos degalinės operatorius atpažino moterį, kuriai jis padėjo susipilti nupirktą benziną į trijų litrų stiklainį, atsineštą plastikiniame maišelyje.

Po akistatos su šiuo operatoriumi J.Valinčienė dar bandė meluoti, kokiems tikslams pirko benziną, bet vėliau prisipažino, kad atnešė stiklainį prie Šalčių namo, pastatė jį prie sienos, uždegė ir paliko.

J.Valinčienė tardytojui sakė nežinanti, kodėl bandė padegti namą, kuriame miegojo buvęs žentas ir jos anūkai. Druskininkų policijos komisariato tardymo skyrius iš karto po gaisro iškėlė baudžiamąją bylą dėl turto sunaikinimo.

Buvo atnaujinta ir 1998 metų vasarą iškelta tokia pat baudžiamoji byla, kai Alvydo ir Dalės Šalčių garažą, jame stovėjusį automobilį ir namą nusiaubė smarkus gaisras.

Tada gaisras taip pat kilo naktį, o prie garažo buvo rasti du įtartini stiklainiai. Prieš trejus metus pagrindinė gaisro versija irgi buvo tyčinis padegimas, tačiau jo atskleisti nepavyko. J.Valinčienė, prisipažinusi, kad šįkart ji padegė šį namą, tvirtino dėl pirmo gaisro nieko nežinanti.

Šių metų birželio mėnesį ugnis spėjo išdeginti tik dalį išorinės sienos, apkaltos plastikinėmis letelėmis, nes tik įsiplieskusį gaisrą pastebėjo kaimynai ir spėjo užgesinti dar prieš atvykstant ugniagesiams.

Patys Šalčiai atsibudo, kai jau buvo praslinkęs didysis pavojus. Tačiau dar labiau jie buvo sukrėsti sužinoję, kad namą padegė buvusi uošvė, su kuria visada gerai sutarė ne tik Alvydas, bet ir jo antroji žmona Dalė.

"Lietuvos rytas"