aA
Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis Naujosios sąjungos (socialliberalų) rinkimų į Europarlamentą sąraše įrašytas pirmuoju. Sąrašo penketuke, neoficialiomis žiniomis, turėtų būti ir dabartinių Seimo narių Vytauto Kvietkausko bei Kęstučio Kuzmicko pavardės.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© ELTA
Iš viso socialliberalų prezidiumo patvirtintame sąraše - 37 socialliberalų pavardės.

Naujosios sąjungos tarybos prezidiumas jau suformavo ir partijos rinkimų štabą. Jau anksčiau štabo vadovu patvirtintas partijos atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis į pavaduotojų gretas pasiūlė Alvydą Ramanauską, Gediminą Jakavonį, Romą Patalavičių ir Dangutę Mikutienę.

Prezidiumui pritarus, minėti kandidatai rūpinsis partijos vidine ir išorine komunikacija, darbu su vietiniais štabais, mokymais, Europos Parlamento rinkimais.

"Rinkimų štabo komanda buvo sudaryta atsižvelgiant į žmonių kompetenciją, patirtį, potencialą, taip pat sugebėjimą dirbti komandoje", - sakė štabo vadovas V. Pliusnis. Jo teigimu, nauja štabo komanda artimiausiu metu pagrindinį dėmesį ir išteklius skirs artėjančių rinkimų pasirengimui, partijos strategijos įgyvendinimui.

"Naujoji sąjunga (socialliberalai) sieks tęsti pradėtus darbus, stengsis patenkinti augančius šių dienų rinkėjų poreikius", - teigė NS štabo vadovas V. Pliusnis.

Šiuo metu socialliberalai dar derasi su partneriais socialdemokratais dėl dalies vienmandačių apygardų Seimo rinkimuose. Šiose derybose, anot V. Pliusnio, "apčiuopiamų rezultatų kol kas nėra". Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje sąrašo socialliberalai taip pat kol kas nesudarinėja, nes mano, kad "dar šiek tiek ankstoka".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.