aA
Vėlų trečiadienio vakarą Klaipėdos policijos Autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus kriminalistai Mozūriškių kaime sulaikė klaipėdietį Manfredą Budrikį, vairavusį vogtą "Mercedes Benz". Ant galinės ką tik pagrobto automobilio sėdynės ramiai miegojo M.Budrikio trejų metų sūnelis.
Klaipėdos policijos Autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus kriminalistai, gavę informacijos apie Klaipėdos r., Mozūriškių kaimo apleistose kapinėse, paliktą vogtą automobilį, nuvažiavo patikrinti šio fakto. Atvykę į kapines jie iš tiesų aptiko 1988 m. laidos prieš kelias dienas iš uostamiesčio ėvejų gatvės pagrobtą "VW Passat".

Netrukus į tą pačią vietą atvažiavo dar vienas - "Mercedes Benz" automobilis. Jį vairavo policijai gerai pažįstamas 28 metų M.Budrikis. Ant galinės automobilio sėdynės miegojo trejų metukų berniukas, M.Budrikio sūnus. Teisėsaugininkai netrukus išsiaiškino, jog mersedesas, vairuojamas Manfredo, prieš kelias valandas buvo pavogtas iš uostamiesčio centrinės Šaulių gatvės.

Mašina, priklausanti Vokietijos piliečiui, neapdrausta, joje neįrengta apsaugos signalizacija. Taigi M.Budrikį pareigūnai aptiko su įkalčiais. Visko mačiusius kriminalistus ypač nustebino vyruko akiplėšiškumas: policijos istorijoje nebuvo įvykio, kad automobilio vagis, eidamas daryti nusikaltimą, vestųsi savo trejų metų vaiką.

Apžiūrint mersedesą ir aiškinantis su M.Budrikiu, į tas pačias Mozūriškių kapines atvažiavo dar vienas automobilis. Prie "Audi" vairo teisėsaugininkai pamatė sėdintį kitą policijai gerai pažįstamą asmenį - 27 metų Dainių Lisauską. Šiam vaikinui teismas pernai buvo skyręs apribojimus.

Teisėsaugininkai nustatė, jog klaipėdietis vairavo nevogtą automobilį, tačiau neabejojo jį esant susijusį su M.Budrikiu ir mersedeso vagyste. Neatmetama versija, kad D.Lisauskas į Mozūriškes savo automobiliu atvažiavo pasiimti M.Budrikio ir jo sūnaus. "Mercedes Benz", matyt, būtų palikę kapinėse. Aiškinamasi, ar šie asmenys nėra susiję ir su kito kapinėse aptiko automobilio "VW Passat" vagyste.

Trečiadienio vakarą M.Budrikio žmona, pasigedusi sūnaus, paskambino vyrui mobiliojo ryšio telefonu. Tačiau atsiliepė ne sutuoktinis, o policijos pareigūnas. Jis pranešė, kad M.Budrikis ir jo mažametis sūnus yra sulaikyti bei nuvežti į Klaipėdos policiją.