aA
Lenkijos Mazovijos Ostruvo miesto teismas ketvirtadienį vakare leido mėnesiui suimti Lietuvos vairuotoją Sigitą Cedroną, kuris vairavo avariją Lenkijoje patyrusį turistinį autobusą. Vairuotojo advokatė žadėjo šį teismo sprendimą apskųsti.
Teismas savo sprendimą motyvavo tuo, kad avarijoje nukentėjo ir Lenkijos pilietis - su autobusu susidūrusio sunkvežimio vairuotojas.

Per šią avariją, kuri įvyko pirmadienį vakare Lenkijoje, maždaug už 80-ties kilometrų nuo Varšuvos, du žmonės žuvo ir 21 sužeistas.

Iš pradžių S.Cedronas, vos išėjęs iš ligoninės, buvo sulaikytas 48 val. Per avariją jis patyrė galvos traumą. Teismas, atsižvelgdamas į įvykį tiriančios prokuratūros prašymą, leido jį suimti mėnesiui.

Avarija įvyko Nagoševo vietovėje netoli Mazovijos Ostruvo miesto. Autobusas "Mercedes Benz" išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su Lenkijos bendrovės krovininiu automobiliu "Iveco".

Per avariją, kuri įvyko pirmadienį apie 20 val. 15 min., buvo sužeisti 23 keleiviai, kurių du vėliau mirė ligoninėje. Iš viso autobusu vyko 39 žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.