aA
Nacionalinė vertybinių popierių birža atkreipia akcininkų dėmesį į pasikeitusias jų teises gauti dividendus. Pagal naujojo Akcinių bendrovių įstatymo nuostatas, kurios reglamentuoja teisę dalyvauti ir balsuoti bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime bei teisę gauti dividendus, tokie įmonės akcininkai nustatomi pagal terminą.
Visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę dalyvauti ir balsuoti asmenys, kurie visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje buvo bendrovės akcininkai. Paskutinė akcinės bendrovės susirinkimo apskaitos diena yra penktoji darbo diena iki visuotinio akcininkų susirinkimo.

Dividendus turi teisę gauti tie asmenys, kurie visuotinio akcininkų susirinkimo, paskelbusio dividendus, dienos pabaigoje buvo bendrovės akcininkai. Kadangi nuosavybė į biržos centrinėje rinkoje įsigytas akcijas pereina tik trečią darbo dieną po sandorio sudarymo, birža informuoja apie dienas, nuo kurių įsigytos akcijos jau nesuteikia teisės gauti dividendus.

Bendrovė skirtus dividendus privalo išmokėti ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo akcininkų sprendimo dėl pelno paskirstymo priėmimo dienos.

Šiemet dividendus iš biržoje listinguojamų bendrovių dividendus jau patvirtino "Vilniaus Vingis", "Vilniaus baldai" (buvęs "Vilniaus baldų kombinatas"), apie jų mokėjimą pranešė "Rokiškio sūris", "Ekranas", "Snaigė", "Lietuvos telekomas" ir kitos įmonės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.