aA
Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vicepirmininkas, Seimo narys Kęstutis Glaveckas išreiškė nuogąstavimus dėl tolesnio stabilaus ir produktyvaus darbo Lietuvos savivaldybėse. Po 2004 m. vasario 13 d. priimto Konstitucinio Teismo sprendimo Lietuvos savivaldybių tarybose keičiasi net penktadalis savivaldybių tarybų narių, sakoma pranešime spaudai.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas
© ELTA
Pasak jo, tai gali įtakoti jau susiformavusių daugumų savivaldybių tarybose keitimąsi, destabilizuoti įsibėgėjusį išrinktų merų, vicemerų ir administracijų vadovų darbą.

“Didžiausi šio chaoso savivaldybėse sukėlėjai yra tie valdančiosios daugumos Seimo nariai, kurie tinkamai neparengę teisės aktų bazės sukėlė situaciją, kuomet vėl nukenčia arčiausiai žmonių esančios savivaldos institucijos. Konstituciniam Teismui priėmus sprendimą visi verčiamės per galvą ir skubame priiminėti įstatymų pataisas kai buvo galima visą šią tvarką išsiaiškinti ir pasirengti jos įsigaliojimui nuo kitos savivaldybių tarybų kadencijos”, - įsitikinęs K.Glaveckas.

Liberalų ir centro sąjungos pirmojo vicepirmininko nuomone, Konstitucinio Teismo išaiškintos pareigybės, kurias užimant negalima tuo pačiu metu būti ir savivaldybės tarybos nariu, yra teisingos ir neginčijamos, tačiau Seimas turėjo pasirengti, kad jos įsigaliotų tik sekančios kadencijos savivaldybių tarybų nariams. Tuomet šias nuostatas aiškiai galėtų suprasti ir asmenys, kandidatuojantys savivaldybių tarybų rinkimuose, būtų galima aiškiai formuoti valdančiąsias daugumas bei stabiliai ir atsakingai dirbti Lietuvos žmonių labui.

“Šiandien turime ne itin stabiliai dirbančią vieną iš aukščiausių Lietuvos valstybės institucijų – Prezidentūrą, todėl turime dėti visas pastangas, kad nevyktų sumaištis ir chaosas kitose valstybės ir savivaldybės institucijose, pirmiausia mūsų savivaldybėse”, - teigia prof. Kęstutis Glaveckas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.