aA
Kandidatas į Baltarusijos prezidentus, satyros ir humoro teatro vyriausiasis režisierius Jevgenijus Kryžanovskis ketvirtadienį atsisakė tolesnės kovos dėl valstybės vadovo posto.
Spaudos konferencijoje Minske jis pranešė, kad apsispręsti jį privertė Konstitucijos 80-asis straipsnis, pagal kurį prezidentu gali būti išrinktas "čia gimęs" Baltarusijos pilietis, tuo tarpu J.Kryžanovskis gimęs Ukrainoje, Nikolajeve.

Buvęs pretendentas į prezidentus pareiškė, jog yra "kategoriškai prieš šį "rasistinį" Konstitucijos straipsnį", nes jis "varžo maždaug 20 proc. respublikos gyventojų pilietines teises".

Nusistebėjęs, kad Centrinė rinkimų komisija įregistravo jo iniciatyvinę grupę, J.Kryžanovskis spėjo, kad tai buvo "apgalvotas valdžios žingsnis, siekiant pašalinti stipriausius kandidatus".

Jis sakė, jog neketina atsisakyti politinės karjeros ir kels savo kandidatūrą kituose prezidento rinkimuose, "kai iš Konstitucijos bus išbrauktas 80-asis straipsnis".

Šiuo metu iniciatyvinės grupės renka parašus 20-čiai galimų kandidatų remti. Anksčiau dalyvauti prezidento rinkimuose taip pat atsisakė Baltarusijos parlamento deputatė Natalija Mašerova.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.