aA
Rusijos federalinės pajėgos Čečėnijoje nukovė žinomą lauko vadą Abu Umarą. Jis žuvo liepos 11 dieną Čečėnijos Šalio rajono Mairtupo gyvenvietėje per bendrą saugumo tarnybos ir milicijos operaciją priešindamasis federalinėms pajėgoms.
VRM duomenimis, iš Saudo Arabijos kilęs Abu Umaras (pilnas vardas Abu Umaras Muhammadas Sayafas (Abu Umaras Muhamadas Sajafas) buvo aktyvus religinio ekstremizmo šalininkas, vienas radikalios organizacijos Broliai musulmonai lyderių.

Rusijos federalinių pajėgų Čečėnijoje vado pareigas einantis generolas Vladimiras Moltenskojus pranešė, kad Abu Umaras surengė ne vieną sprogdinimą Maskvoje, Pietų Rusijoje ir Šiaurės Kaukaze. Jis buvo artimas vieno įtakingiausių čečėnų lauko vadų - Khattabo - bendražygis ir padėjėjas.

VRM žiniomis, Abu Umaras buvo asmeniškai pažįstamas su tarptautiniu teroristu, Saudo Arabijos milijardieriumi Osama bin Ladenu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.