aA
Žydai sunaikino keturis palestiniečius - trečiadienį dviem raketų smūgiais smogta į pabėgėlių stovyklą Gazoje. Tai - atsakomasis smūgis smogikams po dviejų savižudžių akcijos strateginiame Izraelio uoste.
Kariniai Izraelio veiksmai prieš palestiniečius prasidėjo antradienį vakare, kai iš trijų sraigtasparnių buvo paleistos raketos į islamo grupuotės "Jihad" vadovo namą pačiame Gazos mieste. Čia žuvo du palestiniečiai, vienas jų laikytas smogiku.

Po to mūšis įsiplieskė Rafos pabėgėlių stovykloje. Į ją iš Izraelio orlaivių krito dvi raketos; o žydų tankai įvažiavo į stovyklos teritoriją ir sugriovė kelis namus. Į juos pasipylė palestiniečių šautuvų ir automatų ugnis. Rafos mieste mokiniai iš mokyklų buvo paleisti namo - bijoma naujų atakų. Rytą kritus raketai, žuvo du paaugliai - 15 ir 14 metų.

Trečiadienio popietę du sprogimai nugriaudėjo Gazos mieste, kilo panika, vėliau paaiškėjo, jog tai tik vadinamosios "garso" bombos, jos nieko neužmušė, nieko nesugriovė.

Antradienį kilo triukšmas Nabluse sulaikius 11 metų berniuką, ėjusį pro sienos perėjimo punktą; jo nešulys pasirodė sienos saugotojams per sunkus tokiam vaikui. Patikrinę nešulį, jie tvirtino radę bombą, kurią netrukus susprogdino dykvietėje. Džinsais ir tamsiu megztiniu apsirengęs šeštos klasės moksleivis Abdullah Quraanas (Abdula Kuranas) sakė nešęs automobilių detales. Jo nuotrauka atsidūrė pirmuose Izraelio didžiųjų dienraščių puslapiuose.

Palestiniečiai sako, kad vaikų ir paauglių dalyvavimą iššaukė Izraelio teroras - Gazos ir Vakarų Kranto okupacija. Sekmadienį savižudiškoje akcijoje susisprogdino du septyniolikmečiai.

Beje, grįžęs į mokyklą A.Quraanas sakė, jog žydai meluoja, kad jis nenešęs jokios bombos. Jei tai būtų sprogmuo, jo nebūtų taip greitai paleidę - tiesa, po kelių valandų tardymo.

Berniukas pasakojo, kad palestiniečių pusėje du vyrai, prašę pernešti per sieną drabužių ir automobilio detalių, įdavė jam nedidelį kelionmaišį, plastmasinį maišelį ir butelį vandens. Visa tai reikėję atiduoti moteriai kitoje pusėje.Už tai vyrai pažadėjo duoti jam 4 dolerius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.